Compromesos amb la teva salut dental

Periodòncia

Periodòncia


La periodòncia engloba tot el relacionat amb el tractament de les malalties periodontals, és a dir, aquelles que es produeixen per l'acumulació de placa bacteriana i tosca al coll de les dents, la línia de la geniva (gingivitis) i per sota de la geniva (periodontitis).

La periodòncia preventiva consisteix en la realització d'una neteja de boca per eliminar la placa bacteriana i la tosca. De mitjana totes les persones haurien d'anar a la consulta de l'odontòleg perquè se'ls faci una neteja de boca almenys un cop a l'any.

Si no es fa, és fàcil que la gingivitis progressi i es converteixi en periodontitis, amb l'acumulació de placa bacteriana i tosca per sota de la línia de la geniva i la formació de bosses periodontals, amb mal a l'arrel de la dent i a l'estructura òssia i de teixits que el sosté.

Símptomes d'una Periodontitis

Fase de gingivitis

Qualsevol afectació periodontal comença a la geniva. Aquesta passa de color rosat a vermell intens, augmenta lleugerament de mida, fa mal lleument i sagna al raspallar-se les dents.

Fase de Periodontitis moderada

La geniva es retreu i es poden apreciar grans dipòsits de tosca a les dents, sobretot a la part frontal inferior. De vegades les dents es desplacen i es creen espais entre elles. Les genives apareixen enrogides i sagnen amb facilitat. L'halitosi (mal alè) i mal gust de boca són característics. En ocasions les begudes o aliments molt freds o molt calents produeixen dolor.

Fase de Periodontitis avançada

Els símptomes empitjoren. Les dents es mouen en excés fins que s'acaben per caure. La geniva sagna abundantment i fa mal, el que impedeix al pacient raspallar-se correctament les dents, fet que agreuja encara més el problema.

Tractament de Periodòncia

El tractament en fases poc avançades consisteix a eliminar la infecció netejant a fons tota la boca amb ultrasons, curetes (instruments d'escombrat) i polidors per eliminar tota la placa bacteriana causant del problema.

Si l'estat és molt avançat o es requereix regeneració, és necessària una petita intervenció quirúrgica, amb anestèsia local. El tractament pot complementar-se amb antibiòtics. En aquests casos pot ser necessari reposar en la mesura del possible les estructures perdudes. Per aconseguir-ho es fan servir diversos biomaterials: membranes, amelogenina, os, etc.

Després del tractament de periodòncia, són convenients revisions cada 3 o 6 mesos depenent del cas. En aquesta visita es revisa la dentadura, s'avalua la higiene bucal del pacient i es fa una neteja dental.

Primera consulta totalment gratuïta per valorar l'estat de la teva salut bucodental

Els nostres professionals t'orientaran sobre els tractaments a seguir per mantenir la teva boca en un estat òptim.
Volem que puguis somriure sense complexos optimitzant l'estètica de la teva boca, de manera que també oferim finançament de fins a 12 mesos sense interessos per a tot tipus de tractaments.

CONTACTE

CONTACTE

Per resoldre qualsevol dubte

Contacta'ns
ON ESTEM

ON ESTEM

Localitza'ns fàcilment

Troba'ns
VISITA VIRTUAL

VISITA VIRTUAL

Visita virtual de la Clínica

Veure

Comparteix aquesta pàgina