Compromesos amb la teva salut dental

Periodòncia

Periodòncia


La periodòncia engloba tot el relacionat amb el tractament de les malalties periodontals, és a dir, aquelles que es produeixen per l'acumulació de placa bacteriana i tosca al coll de les dents, la línia de la geniva (gingivitis) i per sota de la geniva (periodontitis).

La periodòncia preventiva consisteix en la realització d'una neteja de boca per eliminar la placa bacteriana i la tosca. De mitjana totes les persones haurien d'anar a la consulta de l'odontòleg perquè se'ls faci una neteja de boca almenys un cop a l'any.

Si no es fa, és fàcil que la gingivitis progressi i es converteixi en periodontitis, amb l'acumulació de placa bacteriana i tosca per sota de la línia de la geniva i la formació de bosses periodontals, amb mal a l'arrel de la dent i a l'estructura òssia i de teixits que el sosté.

Símptomes d'una Periodontitis

Fase de gingivitis

Qualsevol afectació periodontal comença a la geniva. Aquesta passa de color rosat a vermell intens, augmenta lleugerament de mida, fa mal lleument i sagna al raspallar-se les dents.

Fase de Periodontitis moderada

La geniva es retreu i es poden apreciar grans dipòsits de tosca a les dents, sobretot a la part frontal inferior. De vegades les dents es desplacen i es creen espais entre elles. Les genives apareixen enrogides i sagnen amb facilitat. L'halitosi (mal alè) i mal gust de boca són característics. En ocasions les begudes o aliments molt freds o molt calents produeixen dolor.

Fase de Periodontitis avançada

Els símptomes empitjoren. Les dents es mouen en excés fins que s'acaben per caure. La geniva sagna abundantment i fa mal, el que impedeix al pacient raspallar-se correctament les dents, fet que agreuja encara més el problema.

Tractament de Periodòncia

El tractament en fases poc avançades consisteix a eliminar la infecció netejant a fons tota la boca amb ultrasons, curetes (instruments d'escombrat) i polidors per eliminar tota la placa bacteriana causant del problema.

Si l'estat és molt avançat o es requereix regeneració, és necessària una petita intervenció quirúrgica, amb anestèsia local. El tractament pot complementar-se amb antibiòtics. En aquests casos pot ser necessari reposar en la mesura del possible les estructures perdudes. Per aconseguir-ho es fan servir diversos biomaterials: membranes, amelogenina, os, etc.

Després del tractament de periodòncia, són convenients revisions cada 3 o 6 mesos depenent del cas. En aquesta visita es revisa la dentadura, s'avalua la higiene bucal del pacient i es fa una neteja dental.

Primera consulta totalment gratuïta per valorar l'estat de la teva salut bucodental

Els nostres professionals t'orientaran sobre els tractaments a seguir per mantenir la teva boca en un estat òptim.
Volem que puguis somriure sense complexos optimitzant l'estètica de la teva boca, de manera que també oferim finançament de fins a 12 mesos sense interessos per a tot tipus de tractaments.

CONTACTE

CONTACTE

Per resoldre qualsevol dubte

Contacta'ns
ON ESTEM

ON ESTEM

Localitza'ns fàcilment

Troba'ns
VISITA VIRTUAL

VISITA VIRTUAL

Visita virtual de la Clínica

Veure